Info

BSassy is een stichting gevestigd in Weert die zich inzet voor de LHBTI+ gemeenschap in de regio. De stichting heeft als doel om een inclusieve omgeving te bevorderen waarin mensen van alle seksuele geaardheden, genderidentiteiten en -expressies zich geaccepteerd en gesteund voelen.

De belangrijkste activiteiten en doelen van BSassy zijn:

  1. Voorlichting en Educatie: De stichting organiseert voorlichtingsactiviteiten op scholen, in buurthuizen en andere instellingen om bewustzijn te vergroten over genderidentiteit, seksuele diversiteit en acceptatie. Hierbij wordt er speciale aandacht besteed aan Weert en omliggende gemeenten.
  2. Community Building: BSassy biedt een platform waar LHBTI+ personen uit Weert elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en steun kunnen vinden. Dit gebeurt via sociale bijeenkomsten, online platforms en culturele evenementen.
  3. Belangenbehartiging: De stichting zet zich in voor de belangen van LHBTI+ personen in Weert. Dit omvat het adviseren van lokale overheden, het ondersteunen van LHBTI+ rechten en het pleiten voor inclusief beleid.
  4. Hulp en Ondersteuning: BSassy biedt ook ondersteuning aan LHBTI+ personen die te maken hebben met discriminatie, intimidatie of andere problemen. Ze verwijzen door naar gespecialiseerde hulpverleners en bieden een luisterend oor.
  5. Evenementen en Activiteiten: De stichting organiseert diverse evenementen zoals Pride-weken, filmavonden, workshops en feesten om de LHBTI+ gemeenschap te vieren en zichtbaarheid te vergroten.

De stichting werkt samen met lokale partners, waaronder scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, om haar doelen te bereiken en een inclusief klimaat te bevorderen in Weert. BSassy draagt bij aan het vergroten van de acceptatie en het welzijn van LHBTI+ personen in deze regio.

Geef een reactie

Zoeken

Populaire berichten

  • Café ut Ingelke presenteert!
    Café ut Ingelke presenteert!

    Op 30 september gaat het met Weert kermis weer helemaal los bij Café ut Ingelke. Nel heeft weer de handen ineen geslagen met haar harem om je de gezelligste kermisavond te bezorgen. Klik voor meer…

  • Bier & Bingo Borrel
    Bier & Bingo Borrel

    30-10 dit wil je zien! Na de superleuke B•Borrelig editie, komt nu deze Bier & Bingo Borrel! Tijdens deze avond maak je kans op gratis shotjes en (maar echt) fantastische prijzen uit Weert en omgeving. Klik voor meer….

  • Info

    BSassy is een stichting gevestigd in Weert die zich inzet voor de LHBTI+ gemeenschap in de regio. De stichting heeft als doel om een inclusieve omgeving te bevorderen waarin mensen van alle seksuele geaardheden, genderidentiteiten en -expressies zich geaccepteerd en gesteund voelen. Klik voor meer…

Categorieën

Tags

Er is nog geen inhoud om hier te tonen.